?

Vad vill ni att jag ska skriva om?
Jag kommer alltid att skriva om hur det går för mig och Cassie men utöver det?

Plugga plugga

Bara att plugga då, kan ta ett tag men de e det värt. Jag har ju satt ganska höga krav på mej själv då jag vill bli veterinär och det krävs ganska bra betyg då. Visst dehär är bara hemkunskap men jag hatar det verkligen, kan ingetom proteiner och omättade/mätade fetter.
Nej nu är det bäst att jag sätter igång å plugga så att jag hinner ut till stallet också innan det blir natt, men jag tror att Cassie får stå idag, eller så blir det ett seriöst dressyr pass. Hihi känner inte för att åka till stallet alls, men man måste ju när man fick som man ville (egen häst)

Hoppade

Hoppade lite i ridhuset idag :D
Började med att trava över tre bommar som låg på långsidan, Gick riktigt fint när hon fattade att man inte skulle hoppa över bommarna ;)
Tog sen galopp bommarna, hade ställt sockerbitar breve så höjde upp dem till en liten studds.
Hoppade sen en oxer hon hoppade jätte fint! Skulle hoppa de tills de låg till 1 meter brett och 90 högt, hoppade sedan ett räcke på 1.10! Fatta 1.10!! Har alldrig hoppat den höjden med henne innan så bara hoppade vi det tre ggr! Hon e bara för snäll min lilla ponny plutt!

Filmer från dressyren

LC:2


LB:1

Filmer från tävlingen den 17 okt


LD Clear Round


Dressyrtävling

Jag och Cassie startade våran första ressyrtävling igår. Supernöjd, fast dommarn var nog lite för snäll på vissa ställen men men, Hon trode att Cassie kunnde bli en super fin ponny bara hon får mer balans i galoppen. Jag håller med henne om galoppen hon har svårt för galoppen då hon har travare i sej men jag älskar min lilla ponny plutt utan galopp också.
I LC:2 an så var allt bara skit, hon ar rädd för de vita lapparna på väggen och för att inte skotkärran stod på rätt plats. Men när vi väl kommit igång så tycker jag att hon var fin. Men höger galopp gick inte så bra, vart mäst tölt, trav, galopp blandat så vart bara 49,?% i den.
I LB:1 an så gick hon super, hon var inte rädd för någe och hon gick som en liten ängel. Något springig emellan åt i treaven men annars skit fin. Galopperna satt skit bra den här gången och jag slutae på 54,48% Jätte nöjd med ritten :D
Startade även Oka i LB:1 an. Hon var ovanligt lugn och gick super duper. Galoppan var inte lika studdsig eller springig som sist jag startade henne idressyr, då var allt jätte dåligt hon flög omkring överallt och jag hade nästan ingen koll. Vart 44.48% villket är stor skillnad från förra gången! Hihi samma dommare som sist.

Filmer kommer senare idag när jag orkar lägga in dom ;)

Jagär med och tävlar!

Jag är med och tävlar, var med du också :D

Tävlingen

Kom till Farsta där jag var och tävlade ganska så tidigt men inte för tidigt, hade planerat att det skulle gå fort i sekritariatet så att jag kunnde gå ut och gå banan sen ha god tid på mej att rida fram men icke sa nicke.
Jag och Jennifer kom upp till sekritariatet och dom kollar på vaccinationen och ser något fel i grund vaccinationen, gud vad nervös jag blev.. De fick ropa på överdommaren och hon kollade och såg att de hade gjort om grund vaccinationen så att det var ingen fara, snacka om att jag och Jennifer vart lättade.
Vi gick banan, ganska så simpel bana faktis, inte så svår men inte för lätt.
Gick till transporten där Maria och mamma redan lastat ur Cassie och sadlat, och satt på benskydd. Jag kastade mig upp på hästen och red till frammridningen.
Gud vad fin hon känndes på frammridnibgen hon tog båda galopperna som ingenting hon hade en lugn fin trav med en bra takt. Formen var relativt hög och hon lyssnade bra på alla hjälper.
Frammhoppningen gick inte lika bra, jag red mot räcket hon hoppade ett "tjoohoo" hopp och petade, hoppade det igen och honhoppade riktigt fint över det. Hoppade oxern, eller vi krachade den snarare. Tappade lite tempo så hon stannade, tror även att det berodde på att underlagetvar ganska hårt, men jag kom över den tillslut.
Inne på banan hade hon ett bättre tempo och hoppade alla hinder som en liten ängel. Hon tvekade nästan inte på något hinder utan flöt bara på och hoppade allt! Efter första klassen hade jag alltså en lila/vit rosett.
Andra klassen hoppade jag bara fram ett språng på räcket sen in på banan och hoppade hela grunen med två pet. Gud vad bra det känndes hon hade ett högt grund tempo och hoppade även här allt jag red mot :') Älskar min lilla svarta ängla ponny såhimla mycket.

Kom hem med en rosett och en jätte lyckad dag. Bästa resultatet hittills!

Biler kommer efter tisdag när jag fått bilderna av Jennifer som var min lilla hästskötare idag :D

Träning

Var ute i stallet idag, som alla andra dagar. Red i ridhuset med Johanna. Cassie var rädd för ALLT, ridhuset har alltid sett ut så sen hon kom men nu helt plötsligt så var ALLT jätte läskigt. Förstår inte vad som harhänt? Förhoppningsvis så var hon väl inte tränings sugen idag så att hon testade om hon skulle slippa jobba om hon varrädd för ALLT men icke! Ska man arbeta så ska man.
Vi la ut lite bommar, tre travbommar på ena långsidan och fyra galoppbommar, tre stycken som låg som vanigt och en som låg en bit bortså att det vart ett galoppsprång iväg. Gick riktigt bra när jag värkligen satt ned och red, hon ville hälst bara springa iväg så fort hon kunnde över dom men nej.
Gick förvånadsvärt bra, känndes inge bra i början när vi bara hoppade omkring men sen vart det riktigtbra :D